Nordic oat drinks
Spørgsmål og svar

Nordic oat drinks

Få svar på de mest stillede spørgsmål om vores produkter lige her. Eller gå direkte til den klassiske havredrik.
JÖRĐ havredrik

Spørgsmål til produkterne

Hvad er plantebaseret drik?

Plantedrik er en 100% plantebaseret og mælkefri drik. Vores nye plantedrikke er lavet med få, økologiske ingredienser fra Norden, og de kan bruges som en del af en sund og varieret kost, f.eks. i kaffen, i smoothien eller bare drikkes iskoldt.

 

Kan plantedrik fryses?

Du kan godt fryse madretter eller kager, hvor du har brugt plantedrik i stedet for mælk. Hvis retten i sig selv altså er frysevenlig, som f.eks. lasagne, frikadeller eller en lækker svampet chokoladekage.

 

Kan det bruges i en mælkeskummer?

Ja, sagtens. Skal du lave den helt perfekte skum i din mælkeskummer, så kan du bruge alle tre havredrikke. Havredrik giver knapt så tykt skum som almindelig mælk, men den skiller ikke, uanset om den bruges kold eller varm. Derudover smager den skønt og cremet i kaffen.

Hvad indeholder plantebaseret drik?

Hvilke typer plantebaseret drik findes der?

Vi har lavet tre plantedrikke indtil videre. De er alle baseret på havre med spændende smagsvarianter i byg og hamp.

JÖRĐ produkter

Hvordan smager plantebaseret drik?

Hvorfor kalder I det ikke mælk?

Det er der en rigtig god grund til - plantedrik og mælk er ikke det samme.

Mælk kommer altid fra pattedyr. Derfor besluttede EU-Domstolen i 2017, at plantebaserede fødevarer ikke må have et mejeriprodukt i deres navn. Det er derfor ikke tilladt at kalde f.eks. havredrik for ’havremælk’ eller ’plantemælk’.
Få fingrene i JÖRĐ

Hvor kan jeg købe det?

Forhandlere
Er JÖRĐ-produkter mere bæredygtige end mælk?

Man kan godt sige, at plantedrik er mere bæredygtig, hvis man kun måler CO2-aftryk. Men bæredygtighed handler også om, hvilke næringsstoffer man får. For eksempel vil en liter postevand have et lavere aftryk end vores havredrik, men det nærer ikke på samme måde.

Bæredygtig mad og drikke handler ikke kun om klimaaftryk. Det handler også om at balancere hensynet til både menneskers sundhed og planetens sundhed. Derfor kan både mælk og plantedrik bruges i en sund, økologisk kost, hvor man tænker på miljøet.

 

Hvor længe kan plantedrik holde sig?

Plantedrikken kan holde sig i 42 dage i uåbnet emballage. Når havredrikkens karton er åbnet, kan den holde sig i 4-5 dage på køl. Plantedrik skal altid opbevares på køl ved højst 5°C - også uåbnet.

 

Er plantedrik sundere end mælk?

Det kommer an på, hvordan man definerer sundhed. Er det kalorieindholdet, der er vigtigt? Næringsindholdet? Eller hvorvidt det er animalsk eller plantebaseret?

Vores havredrik er ikke beriget med tilsat calcium eller vitaminer og vil derfor ikke give dig samme næringsstoffer som et glas mælk. Men du vil få et glas plantedrik lavet af økologiske, naturlige og nordiske råvarer, som smager helt fantastisk.

Uanset om du vælger mælk eller plantedrik for et måltid, en dag eller for altid, så kan det indgå i en sund livsstil. Det er to forskellige drikke, men de kan begge bruges i en varieret kost – også side om side.

Er JÖRĐ ejet af Arla?

Er JÖRĐ ejet af Arla?

Ja, vi er en del af Arla. Men vi er også vores helt eget brand.

Flere af Arlas landmænd har både køer og havremarker, og med den spirende efterspørgsel i plantekategorien var det derfor helt naturligt for Arla at gå ind i markedet.
Vi har allerede en stor ekspertise og viden om planter fra en række eksisterende produkter. Derfor udviklede vi JÖRĐ til alle, som interesserer sig for plantedrik og har lyst til en ny smag i glasset, morgenmaden eller i kaffen.
KUN NATURLIGE INGREDIENSER

Havredrik fra den nordiske natur

Vi er inspireret af den nordiske natur. Af den uforudsigelige vind, regn og sol. Det evigt foranderlige. JÖRĐ er indbegrebet af det nordiske. Det frie, det naturlige, det kvalitetsbevidste.
 
JÖRĐ er for alle. For dig, der har lyst til en ny smag i kaffen, i glasset eller på morgenmaden. For dig, der ikke tåler mælk og for dig, der gør, som du vil. Som har lyst til at spise plantebaseret – for et enkelt måltid, en dag eller for altid.
Læs mere
Hvilke fordele har plantebaseret drik?

Det bedste ved plantedrik er, at den er noget helt andet – og så er den plantebaseret. Den er ikke en erstatning for mælk, men du kan bruge plantedrikken side om side med mælk, simpelthen fordi den smager så godt. Prøv den f.eks. på müslien eller i kaffen.

Vores plantedrik er også til dig, der er veganer eller ikke kan tåle mælk.

 

Er havredrik vegansk?

Ja. Vi bruger ikke animalske ingredienser og det er vegansk certificeret.

 

Hvordan kan jeg bruge plantedrik?

Plantedrik kan bruges præcis ligesom almindelig mælk. Det betyder, at du udover at kunne drikke et iskoldt glas havredrik også kan bruge det i kaffen, smoothies, pandekager, overnight oats, til madlavning, bagning og meget andet. Kun din fantasi sætter grænser.

Smiley report